Birlikten “Avantajlar Kulübü” doğdu!

Birlikten “Avantajlar Kulübü” doğdu!Türkiye’de 3 milyonu aşkın KOBİ’nin en önemli masraf kalemlerini ortaya çıkarmak üzere bir araştırma yapan MNG Kargo, bu araştırmanın sonuçlarından yola çıkarak Avantajlar Kulübü projesini geliştirdi. Araştırmada, KOBİ’lerin en yüksek giderleri arasında gösterdikleri enerji, akaryakıt, bankacılık hizmetleri, güvenlik ve kırtasiye gibi kalemlerdeki maliyetleri düşürmek için Zorlu Elektrik, Petrol Ofisi, Denizbank, Pronet, Akoffice gibi ilgili sektörlerin önde gelen kurumları ile işbirliğine gidildi.

13.04.2016- Türkiye ekonomisinin yaklaşık %90’ını küçük ve orta ölçekli işletmeler oluşturuyor. KOBİ’lere katma değer yaratmak, Türk kültüründe önemli yeri olan paylaşmak, destek olmak anlayışından yola çıkan MNG Kargo, 2016’da KOBİ’leri gündeme aldı. KOBİ’lerin maliyetlerini düşürerek onlara destek olmak üzere “Avantajlar Kulübü” projesini hayata geçirdi.

MNG Kargo’nun yaptığı saha araştırması neticesinde, KOBİ’lerin en büyük maliyet kalemleri olarak; %16.21 ile personel maliyetleri, %11,04 ile akaryakıt, %10,46 ile elektrik, %10,09 ile ofis malzemeleri, %7,35 ile güvenlik, %6,12 ile bankacılık, %6,32 kira maliyetleri belirlendi. Geriye kalan %30,43’u ise diğer kalemler oluşturuyor. MNG Kargo, KOBİ’lerin bu kalemlerden çoğunda tasarruf sağlaması için, her kategoriden önemli kurumlarla çözüm ortaklığına gitti. Avantajlar Kulübü adıyla Türkiye ekonomisine katkı sağlayan, küçük ve orta ölçekli işletmeleri rahatlatacak, büyümelerine katkı sağlayacak bir model oluşturuldu. MNG Kargo müşterisi KOBİ’ler, her gün karşılaştıkları kuryeler veya şube yöneticileri aracılığı ile Avantajlar Kulübü’ne ücretsiz olarak üye olabiliyorlar. Bu üyelik KOBİ’lere, belli maliyetlerle aldıkları hizmetlere, kendi başlarına elde edemeyecekleri indirim oranlarıyla erişmelerini sağlıyor. Hızlı ve çözüm odaklı bir yaklaşımla MNG Kargo Avantajlar Kulübü üyelerine, maliyetlerindeki azalmanın yanı sıra, operasyonel faaliyetlerinde, takip ve raporlamada, online hizmetlerde kolaylık sunuluyor.

Çözüm ortaklarının sayısı artacak
Avantajlar Kulübü çalışmaları, kısa, orta ve uzun vadeli bir perspektifle aşamalı olarak ele alınacak. Bu çerçevede, KOBİ’lerin ihtiyaçları doğrultusunda, orta ve uzun vadede farklı kategorilerden çözüm ortakları dahil edilecek. Projenin bir sonraki aşamasında, bireysel müşterilerin de projeye dahil edilmesi planlanıyor.

Avantajlar Kulübü ile yılda %25 tasarruf
MNG Kargo Avantajlar Kulübü, Zorlu Elektrik ile yıllık elektrik tüketiminde yaklaşık 2 fatura tasarruf, akaryakıt kullanımında Petrol Ofisi’nden tüketimleri oranında indirim, Pronet üyeliğinde ücretsiz kullanım ile kurulum ve aktivasyonda indirim oranları, Denizbank bankacılık işlemlerinde avantajlı hizmetlerden yararlanma, Akoffice’te ise piyasa koşullarına göre indirimli fiyatlar sunuyor. KOBİ’lerin faaliyet hacimleri de değerlendirildiğine, sunulan indirimlerle yılda %17 ila 25 arasında tasarruf yapmaları mümkün olacak. MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, “KOBİ’ler, Türk ekonomisinin temel direğidir. Hayatımızın merkezinde yer alıyorlar. Bu nedenle, birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, biz KOBİ’lere MNG Kargo’nun imkânlarını kullanarak destek olmak istedik. Biz daha önce de KOBİ’ler için “Aç Kanatlarını Türkiye” adını taşıyan bir proje geliştirmiştik. MNG Kargo’nun 10. yılı için 2013 yılında gerçekleştirdiğimiz proje uyarınca, KOBİ’lerin üretimini, ihracatını ve istihdamını desteklemek üzere, ücretsiz danışmanlık hizmetleri sunmuştuk. Biz Türkiye’yi sadece sevmenin yeterli olmadığını, hep beraber el ele kalkınmak gerektiğine inanıyoruz. Geliştirdiğimiz projeler de bu anlayışımızın bir yansımasıdır” dedi.

Rakamlarla MNG Kargo
. 815 şube
. 7’si tam teknolojik 26 aktarma merkezi
. 15 Bölge müdürlüğü